Thursday, 08 December 2016

MASAJUL

Terapia prin masaj este cunoscută ca o metodă foarte veche de vindecare, iar referiri la ea există în texte vechi de peste 4000 ani. “Parintele medicinei” cum a fost numit Hipocrate, scria în sec IV i. Hr. că “medicul trebuie să cunoască multe lucruri, şi in special cum să facă frecţii.”
În prezent, terapia prin masaj, numită şi terapie somatică presupune si aplicarea altor tehnici de masare asupra structurii musculare şi a ţesuturilor moi ale corpului, tehnici de constrângere, de producere a unor vibraţii, legănare, fricţionare, frământare şi presare.
Toate aceste tehnici sunt folosite în beneficiul sistemului muscular şi osos, al celui limfatic şi circular, precum şi al sistemului nervos sau al altor sisteme din organism.

Terapia prin masaj influenţează pozitiv atât starea psihică cât şi cea fizică a oricărei persoane.
Un cadru intim şi relaxant, susţinut de o coloană sonoră îmbietoare vă oferă cabinetul nostru. Ultima experienţă a călătoriei dumneavoastră în mirifica lume a simţurilor.
Vă punem la dispoziţie persoane calificate, cu experienţă în domeniu şi o atmosferă învăluită în parfumate uleiuri orientale, cu extracte naturale.
Acceptaţi invitaţia, faceţi o programare şi călătoriţi în lumea simţurilor şi veţi beneficia de o completă stare de bine.
Vă dorim sănătate deplină!

Tipuri de masaj pe care le executăm în cadrul cabinetului Masaj de relaxare şi de întreţinere

Masaj terapeutic

Masaj anticelulitic

Masaj pe scaun, la servici

Masajul de relaxare şi întreţinere

Masajul de relaxare este un masaj general. Înlătură starea de oboseală accentuată. Masajul nu este unul brutal sau dureros . Masajul de relaxare se efectuează, de regulă, cu uleiuri sau creme parfumate, care stimuleaza starea de bine şi relaxarea.

Masajul de întreţinere este un masaj căruia majoritatea oamenilor nu îi acordă atenţia cuvenita şi meritată, dar masajul de întreţinere se poate dovedi foarte eficient în menţinerea unei bune stări de sănătate.

Masajul de relaxare şi întreţinere este un masaj care este indicat a se face cel puţin o dată pe săptămână, preferabil două masaje pe săptămână, şi are ca scop menţinerea organismului într-o funcţionalitate perfectă. Tehnica este de aplicare a unor manevre şi procedee specifice care au ca scop o mai bună activare a circulaţiei sanguine la nivelul fiecărui segment şi organ, realizarea unei elasticităţi a pielii şi a articulaţiilor şi la nivelul musculaturii. Ajută la relaxarea şi tonifierea musculară specifică unui organism sănătos, înlătură starea de oboseală prin relaxarea sistemului nervos şi a celui hormonal. De asemenea, masajul de relaxare şi întreţinere poate realiza o eliminare mai rapidă a toxinelor din organism şi o regenerare mai bună a ţesuturilor. 

Masajul de relaxare şi întreţinere este recomandat tuturor persoanelor sănătoase, indiferent de vârstă, care doresc să îşi menţină starea de sănătate şi să prevină îmbolnăvirea. Masajul de întreţinere acţionează asupra întregului organism şi fiecare parte a corpului beneficiază de manevre adecvate conformaţiei zonei respective. După caz, acest masaj se poate face cu ulei, cremă sau combinaţii de uleiuri sau creme, având durate şi intensităţi diferite. Efectul unui masaj de întreţinere se vede imediat, veţi observa starea de vitalitate şi energizare ce o aveţi după fiecare şedinta de masaj. După o perioadă în care veţi beneficia de un masaj de relaxare şi întreţinere regulat, veţi observa şi alte efecte benefice precum o stare de sănătate mai bună, rezistenţa mai mare la stres şi oboseală, etc. 

Este recunoscut faptul că e mai bine şi mai ieftin să te menţii sănătos decât să aştepţi să te îmbolnăveşti şi apoi să te tratezi. Medicamentele clasice pot fi nu numai foarte costisitoare, dar au şi efecte secundare negative, încât e de preferat să fie luate măsuri profilactice care includ masajul de întreţinere, o viaţă mai echilibrată, o alimentaţie sănătoasă precum şi practicarea sportului. Cum afectează stresul starea de sănătate Relaţia dintre stres şi boală este un punct de interes pentru toţi cei preocupaţi de menţinerea sănătaţii. Stresul determină eliberarea de hormoni ce creează vasoconstricţie şi diminuarea circulaţiei. Afectată de stres, inima lucrează mai din greu, respiraţia devine mai rapidă şi superficială, iar digestia se încetineşte. Aproape toate procesele corporale degenerează. Studiile prihosomatice arată modul în care factorii de stres pot cauza migrene, hipertensiune, depresie, unele ulcere peptice etc. Cercetătorii au estimat că 80% din boli sunt legate de stres. Terapia calmantă şi relaxantă prin masaj poate ajuta contracarând toate aceste efecte.


Masajul anticelulitic

Una dintre metodele naturiste cele mai eficiente de ameliorare şi vindecare a celulitei este masajul anticelulitic.
Prin masaj putem acţiona direct asupra zonelor anatomice afectate de celulită, este stimulată circulaţia sanguină şi limfatică locală, se activează metabolismul pielii şi al straturilor subdermice, iar depunerile adipoase specifice celulitei sunt resorbite şi îndepărtate.
Regimul alimentar, cu toate că are efecte curative deosebite, nu poate vindeca singur deşeurile grase celulitice. Acestea au o structură gelatinoasă şi puternic aderentă în stratul subcutanat.
Alimetaţia naturistă, bazată pe legume şi fructe proaspete, contribuie la lichefierea acumulărilor de grăsime, toxine şi apă, specifice celulitei, stabileşte relaţii metabolice mai fluide şi topeşte deşeurile, făcându-le apte pentru eliminare.
Masajul anticelulitic, combinat cu regim alimentar adecvat, produce dezagregarea deşeurilor solide şi eliminarea lor completă din ţesuturile adipoase subcutanate.
Totodată datorită intensificării circulaţiei sanguine şi limfatice la nivelul pielii, îi redă acesteia elasticitatea şi strălucirea, îndepărtând structura dizgraţioasă tip ,,coajă de portocală”.
În profunzime, masajul acţionează asupra musculaturii, articulaţiilor, ligamentelor şi chiar asupra organelor interne vitale.
Persoanele care au efectuat cure de masaj sau automasaj, au constatat cu surprindere o activare generală a metabolismului şi o omogenizare a activităţii organelor interne. Astfel s-au constatat accelerarea digestiei, dispariţia constipaţiei, ameliorarea durerilor de ficat, stomac şi rinichi, ceea ce denotă o îmbunătăţire evidentă a stării de sănătate generală.
În plus s-a obţinut o reglare optimă a greutăţii, eliminarea grăsimii subcutanate şi a deşeurilor toxice, întărirea musculaturii şi creşterea vitalităţii.
La fel de importantă este şi stimularea prin masaj a circulaţiei energiilor în corp, de-a lungul meridianelor energetice, deblocarea energetică a  unor zone şi organe bolnave şi echilibrarea energetică a întregului organism.
Toate aceste efecte, au repercursiuni benefice şi asupra psihicului uman, pe care îl linişteşte şi îl armonizează, obţinându-se o accentuată stare de bine şi confort: deblocările emoţionale la eliminarea frigidităţii, trezirea unui nou interes pentru propriul corp, eliminarea delăsării şi oboselii, precum şi o ameliorare a apetitului alimentar exagerat.
La nivel mental, prin şedinţele perseverente de masaj, se constată o intensificare a gândirii pozitive şi optimiste şi o creştere a încrederii în sine.
Prin masajul cu esenţe eterice uleioase naturale (obţinute din plante), se realizează hrănirea şi întinerirea pielii, intensificarea circulaţiei sanguine şi limfatice la suprafaţă şi în profunzime, ,,arderea” ţesutului adipos celulitic şi vindecarea unor afecţiuni interne.
Sunt folosite uleiuri eterice de iasomie, lavandă, trandafir, nuc, conifere diverse, eucalipt, mentă, cimbru, rozmarin etc.


Masajul terapeutic

Atingerile se numără printre cele mai vechi metode terapeutice ale omenirii. Înainte de apariţia preparatelor farmaceutice, medicii tratau cel mai adesea prin punerea mâinilor pe corpul bolnavului.
Pielea este un gigant nerv – de fapt cel mai mare organ al corpului -  ce apare ca un vast organ al atingerii şi care ne leagă, prin cele 5 milioane de fibre, cu măduva spinării.
Dacă văzul, auzul, mirosul şi gustul îşi au sediul,toate pe cutia craniană, senzorul tactil este distribuit pe aproximativ 2 m pătraţi , adică pe întreaga suprafaţă a corpului.
Şapte sute de senzori tactili se înghesuie pe buricul unui singur deget. Receptorii traduc orice dezmierdare în semnale electrice , pe care le expediază urgent către creier, cu o viteză de până la 50 m pe secundă. Imediat se reduce secreţia de hormoni  ai stresului, se produc substanţe cu efect analgezic, cunt activaţi neuro-transmiţători  care au o influenţă pozitivă, de atenuare asupra  reacţiilor inflamatorii. Tensiunea arterială scade, respiraţia devine mai profundă. Este secretat hormonul alintării, ocitocena, care intensifică ataşamentul dintre 2 persoane- organismul îl formează şi în cursul alăptatului sau al orgasmului.
Această atingere nu trebuie învăţată, omul e dotat cu ea de la natură. În mod instinctiv, noi mângâiem copilaşii sau pisicile de 40 de ori pe minut – aceasta este frecvenţa la care organismul răspunde cu o cantitate maximă de ocitocină. Remarcabil este şi următorul fapt: cine îi alintă mai des pe cei dragi, nu le face bine numai lor ci şi sieşi. Cercetătorii de la Imperial College din Londra au ţinut sub observaţie un grup de mamecu depresie postnatală, care urmaseră un curs de masaj pentru bebeluşi. După curs, starea femeilor s-a îmbunătăţit şi ele au dezvoltat un contact mai strâns cu copiii lor, spre deosebire de femeile cu simptome similare , care nu frecventaseră cursul respectiv. Într-o clinică de obstretică şi ginecologie din Chicago, la secţia imaturi, jumătate din numărul noilor născuţi au fost scoşi din incubatoare de tri ori pe zi, la aceeaşi oră şi mângâiaţi de către o soră medicală. Începând chiar dinprima zi, metabolismul lor s-a îmbunătăţit faţă de lotul martor, câştigând spectaculos în greutate.
După o operaţie de extirpare a uterului ( la Clinica Universitară din Virginia, S.U.A.) , pacientele au necesitat mai puţine analgezice , au fost mai active şi mai optimiste, dacă au beneficiat de o şedinţă zilnică de masaj, cu durata de 45 de minute.
Femeile cărora soţii le-au făcut un masaj la ceafă şi umeri au suportat ulterior stresul mai bine decât restul participantelor, care primiseră doar cuvinte de încurajare de la partenerii lor, a evidenţiat un experiment organizat la Universitatea din Zurich.
În cadrul unei investigaţii desfăşurate la Universitatea din Stockholm, un număr de copii de vârstă şcolară şi preşcolară au fost masaţi în fiecare zi, timp de 6 luni. La scurtă


Masaj pe scaun la servici

Pentru cele mai multe dintre persoane, principala sursă de stres este locul de muncă. Acesta afectează serios capacitatea de muncă şi eficienţa angajaţilor implicit şi rezultatele firmei.
Studii efectuate în Statele Unite au arătat că se pierd miliarde de dolari anual prin scăderea eficienţei angajaţilor şi prin costurile îngrijirii medicale de care au nevoie "victimele" stresului, tensiunii şi solicitării de la locul de muncă. Asociaţia Americana pentru Masaj Terapeutic a efectuat un studiu în care subiecţii beneficiau de 15 minute de masaj chiar la birou, prin comparaţie cu un lot de angajaţi cărora li se recomandase să închida ochii şi să încerce să obţină o relaxare mentală într-un interval similar de timp. Rezultatul a fost net in favoarea celor care beneficiau de masaj. Multe companii au astazi contracte cu firme specializate in masaj pe scaun, de ale caror servicii se pot bucura angajatii in timpul pauzelor.

Ce este Masajul pe Scaun?
La masajul pe scaun se foloseste o tehnica folosind  elemente, tehnici si metode din Yumeiho, Shiatsu si alte elemente de stretching. Profunzimea cu care se face masajul este bazata pe nevoile individuale ale angajatului, variind de la o apasare ferma, pana la o atingere usoara, pentru cei mai sensibili si in functie de nevoile curente. In occident masajul pe scaun are denumirea masaj on site.

Masajul pe scaun la locul de munca nu necesita existenta unui spatiu special dedicat masajului pe scaun, ci poate fi executat oriunde, chiar si direct la biroul angajatului. Terapeutul poate folosi aproape orice scaun obisnuit de birou sau poate veni cu un scaun special.
Durata unei sedinte standard de  masaj pe scaun este de aproximativ 15-20 minute, avand de fapt durata a unei scurte pauze obisnuite de lucru.
In timpul masajului, clientul sta pe scaun si ramane imbracat complet, masajul facanduse prin haine. Nu se folosesc creme sau ulei de masaj, masajul facandu-se cu mainile uscate.
La masajul pe scaun se folosesc preponderent tehnici de masaj care se concentreaza asupra partii superioare a corpului: gat, , umeri, spate, brate, palme si la cerere si zona capilara si faciala.

Cui, cand si cum se adreseaza masajul pe scaun?
Masajul pe scaun se adreseaza in special persoanelor care petrec foarte mult timp pe scaun la birou sau au o activitate statica.
Masajul pe scaun poate fi oferit de angajator pentru propriul personal ocazional (cand un angajat este obosit, extenuat sau ca bonus ) sau regulat (saptamanal, bilunar, lunar) in mod constant.
De asemenea, masajul pe scaun poate fi oferit cu ocazia unor evenimente speciale, ca de ex. lansari de produse, intruniri de afaceri, congrese, expozitii, team building-uri, evenimente sociale (8 Martie, zile de nastere,etc).
Pentru partenerii de afaceri, poate fi oferit sub forma de cadou.

Care sunt avantajele pentru jator a masajului pe scaun?
Companiile in ziua de astazi stiu ca daca au angajati mai relaxati si mai  sanatosi inseamna cresterea eficientii angajatului. Angajatii care sunt relaxati si sanatosi au o contributie mai buna la productivitatea companiei, ceea ce determina o crestere de profit.
Masajul pe scaun poate fi oferit oricarui angajat, iar rezultatele sunt imediate – angajatii beneficiaza de reducerea stresului si au o satisfactie mai mare in ceea ce priveste munca lor, se simt mai apreciati. Un numar din ce in ce mai mare de companii furnizeaza astazi masajul pe scaun ca parte din pachetul lor salarial. Masajul pe scaun devine una dintre cele mai rapide cresteri a beneficiilor pachetului salarial pe care o companie le furnizeaza angajatilor. Este sigura, la indemana, efectiva din punctul de vedere al costului si este un program ce ajuta la ridicarea moralului angajatilor si care ofera in acelasi timp valoroase beneficii asupra sanatatii acestora.

Printre beneficiile esentiale ale masajului pe scaun sunt cuprinse:
• Cresc performanta si productivitatea angajatului.
• Reduc efectele adverse asociate cu sarcini de munca repetitive si desfasurate in pozitii sezande prelungite.
• Sunt benefice pentru o gama larga de angajati.
• Arata anagajatului ca angajatorului ii pasa.
• Imbunatatesc perceptia angajatului asupra locului de munca.
• Intaresc loialitatea angajatului.
• Elibereaza tensiunea si relaxeaza muschii obositi.
• Energizeaza angajatii si ii motiveaza sa se reintoarca la lucru.
• Nu necesita investitii si nici costuri cu angajati suplimentari.
• Reduce absenteismul angajatilor din motive de sanatate.

Avantajele pentru angajat a masajului pe scaun
• Reducerea durerilor si tensiunilor din muschi.
• Reducerea stresului mental, fizic si emotional.
• Prevenirea si reducerea accidentelor cauzate de intinderile musculare.
• Imbunatatirea respiratiei si circulatiei.
• Cresterea concentrarii si al atentiei.
• Cresterea energiei si diminuarea oboselii.
• Imbunatateste functionarea sistemului imunitar.
• Reduce nivelul anxietatii, redand tonusul psihic.
• Imbunatatirea tonusului muscular si al usurintei miscarilor.
• Imbunatatirea starii generale de bine
• Va produce caldura, invigorare si placere;
• Inlatura oboseala, da o senzatie de confort;
• Va face senin si vioi – mintea sanatoasa gaseste loc in corpul sanatos.